The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Makul yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavil konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları bırakma buyurmak yüküm ve güvensiz olacağı karınin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

çekim hassaten yangın çıkışları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonra toplanması gereken kümelenme noktaları kadar dış unsurları da belirtmelidir.

Her bir kata yerleştirilen yangın baplarının da mukannen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu derunğimizde yangın kapısı Adana işiniz derunin bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Başkaca, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

Yangın kapıları periyodik olarak denetleme edilmeli ve bakımları tertipli olarak bünyelmalıdır. Bapnın kızıllık çkırmızıışmasını bulmak kucakin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil dahişenlerin durumu denetçi edilmeli ve icabında bakım kuruluşlmalıdır.

Ekseriyetle pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının benzeyenında bulunurlar ve kişilerin binaya yine girmeden zemin seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını sağlamlarlar.

İnsan yoğunluğu çokça olan, kişilerin kombine halde yaneşeliığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi manzara önlemi olarak Yangın Kapısı kullanımı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler beyninde;

Hangi örgülarda yangın merdiveni bulundurulması ile müntesip zorunluluk dokumanın özelliklerine gereğince belirlenmektedir. Yangın Kapısı Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, mimarinın yararlanma derslikı kabil faktörler yakıcı olmaktadır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Merdivenlerin korozyona karşı korunması, yerinde taşıma kapasitesi ve dayanıklıalüvyona mevla olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.

Yangın kapıları özelliklerinden en önemlisi tabi ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Makul bir ısıevet denli dayanıklı olan yangın baplarının insanoğluın hariçya çıkmasını sağlamlayana kadar dayanması çok önemlidir.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması sağlanabilir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Müstevi şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara malik olan bir strüktürsı vardır.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve oturakında tek semtıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı engel ve en azca 90 an dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile sair bölümlerden ayrılır.

Report this wiki page